Do konkursu w zawodzie kucharza przystąpiło 15 uczniów, natomiast cukierników oraz piekarzy po cztery osoby.
- W cześć praktycznej kucharze mają godzinę na wykonanie zadania. Temat to "Wariacje z wieprzowiny". Natomiast cukiernicy i piekarze mają do dyspozycji pięć godzin. Temat ich zadania to "Rzemiosło - nasza przyszłość" - opowiada Dorota Kaczmarek, wicedyrektor ZSZ nr 2.
Uczestników ocenia profesjonalne jury złożone z szefów kuchni, zawodowych piekarzy oraz odnoszących światowe sukcesy cukierników.
Do konkursu przystąpili uczniowie klas trzecich zawodowych z Wrześni, Gniezna, Jarocina, Pleszewa, Leszna oraz Kościana.
Piekarze
1. Krzysztof Ścigocki
2. Lucjan Malinowski
3. Jacek Błaszyk
Cukiernicy:
1. Zofia Grzegorska
2. Katarzyna Wojtkowiak,
3. Jagoda Wesołowska
Kucharze:
1. Agata Iwanowska
2. Estera Ratajska
3. Szymon Suszczewic
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?