Warsztaty kulinarne Katarzyny Bartoń zorganizowane 9 kwietnia w Wyjątkowej Winiarnii We We poświęcono Wielkanocy. Wrzesińska blogerka zaproponowała nowoczesne dania świąteczne, które zachowują tradycyjny charakter, a jednocześnie wprowadzają niecodzienne elementy.
Zobacz: Przegrzebki to małże, nie grzybki
- Warzywa, ciekawe sałatki, oryginalny zestaw przypraw i ziół oraz orzechy urozmaicą wielkanocną kuchnię - radzi Katarzyna Bartoń. - W święta mało się ruszamy i dużo jemy, dlatego polecam dzbanek zielonej herbaty, jako dodatek ułatwiający trawienie.
Uczestnicy wykonali delikatne jajka faszerowane nowalijkami i musem z szynki. Zupa krem z chrzanu i jabłek zachwyciła ożywczym aromatem. Miłośnikom lekkich dań spodobała się sałatka z tuńczyka i pomarańczy podana na chrupkiej sałacie lodowej. Pasztet z soczewicy pachnący kolendrą i tymiankiem to ciekawa alternatywa dla dań mięsnych, które królują na wielkanocnych stołach, natomiast deser łączący wiśnie, twarożek i czekoladę śmiało może rywalizować ze świątecznymi łakociami. Jako danie główne podano soczystą roladę z piersi indyka z suszonymi pomidorami oraz twarożkiem.
Warsztaty kulinarne Katarzyny Bartoń
- Przychodzimy na warsztaty, bo jesteśmy ciekawi kuchni innej niż codziennej - podkreślają uczestnicy. - Jeśli chcemy zabłysnąć w towarzystwie wyciągamy przepisy, które tu poznaliśmy. Poza tym miło spędzić czas w sympatycznym gronie i przyjemnej atmosferze.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?