MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dzięki zawartości kwasu elagowego, regularne jedzenie...
fot. PIKSEL/Getty Images

To się dzieje z organizmem, gdy codziennie jesz truskawki. Są dobre dla serca, skóry i wątroby. Poznaj właściwości odżywcze truskawek

Mniejsze ryzyko zawału serca

Dzięki zawartości kwasu elagowego, regularne jedzenie truskawek może obniżać stężenie cholesterolu frakcji LDL we krwi, a dzięki temu obniżyć ryzyko rozwoju miażdżycy, zawału serca i udaru mózgu. Naukowcy zaobserwowali, że spożywanie 500 g truskawek miesięcznie obniża stężenie cholesterolu całkowitego o prawie 9 proc., a cholesterolu LDL – 13,5 proc.

Zobacz również

Ormiańska noc w Muzeum im. Jana Kasprowicza w Inowrocławiu. Zobacz zdjęcia

Ormiańska noc w Muzeum im. Jana Kasprowicza w Inowrocławiu. Zobacz zdjęcia

Trwa majówka na Bernardynach

NOWE
Trwa majówka na Bernardynach

Polecamy

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Brak leczenia może doprowadzić do raka. Nawet 95 proc. pacjentów nie wie, że choruje

Brak leczenia może doprowadzić do raka. Nawet 95 proc. pacjentów nie wie, że choruje