Kiszonki zawierają w sobie wiele cennych składników zdrowotnych. Są między innymi źródłem witaminy C, E i betakarotenu. Wykazują także korzystne działanie na mikroflorę jelitową. Pomimo ich właściwości zdrowotnych, nie każdy może spożywać kiszonki. W niektórych przypadkach mogą one doprowadzić do poważnych problemów zdrowotnych lub potęgować istniejące przypadłości. Warto uważnie obserwować swój organizm, i w razie potrzeby wykluczyć kiszonki z diety.
Te osoby nie powinny jeść kiszonek
Takie osoby powinny wykluczyć ze swojej diety ogórki kiszone, kapustę kiszoną i inne kiszonki. W przypadku takich przypadłości zdrowotnych należy zrezygnować ze spożywania kiszonek. Szczegóły w naszej galerii:
Aktualne promocje w Lidlu
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Ukraiński dowódca wściekły na swoich ludzi. Mówi o korupcji i zdradzie
- Intrygujące odkrycie na starożytnym cmentarzu. Do czego służyła ta komora? - WIDEO
- Abonament za media w 2024 roku: Co z użytkownikami radia w aucie? Poznaj opłaty
- Putin „czyści" resort obrony. Mówi się o wycieku tajemnic nuklearnych