MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Na Północnej Obwodnicy Krakowa maszyny już czekają by asfaltować tunele

NOWE
Na Północnej Obwodnicy Krakowa maszyny już czekają by asfaltować tunele

Matura rozszerzona z chemii. Tu znajdziesz arkusz CKE i proponowane rozwiązania

Matura rozszerzona z chemii. Tu znajdziesz arkusz CKE i proponowane rozwiązania

Polecamy

Miał wykorzystać 7-miesięczne dziecko. Wkrótce ruszy proces 26-latka

NOWE FAKTY
Miał wykorzystać 7-miesięczne dziecko. Wkrótce ruszy proces 26-latka

Susza w Wielkopolsce? Rolnicy alarmują, a ekspert uspokaja: "nie ma o co się martwić"

Susza w Wielkopolsce? Rolnicy alarmują, a ekspert uspokaja: "nie ma o co się martwić"

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal