MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zawartość witaminy C w 100 g – 183 mg...
fot. ewastudio/123rf.com

Co ma więcej witaminy C niż cytryna? Te łatwo dostępne i tanie owoce i warzywa zadbają o twoją odporność. Które z nich warto jeść jesienią?

Czarna porzeczka

Zawartość witaminy C w 100 g – 183 mg
Zarówno owoce, jak i liście czarnej porzeczki to źródło witaminy C. Owoce najlepiej jeść na surowo, ale można je też wykorzystywać do przygotowania przetworów takich jak dżemy, galaretki i soki. Z liści zaparza się herbatkę. Owoce czarnej porzeczki wzmacniają serce i naczynia krwionośne oraz regulują ciśnienie krwi. Garść czarnej porzeczki dwukrotnie pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C.

Zobacz również

Tragedia w Zagórzu obok Chrzanowa. W wypadku drogowym zginął kierowca motocykla

Tragedia w Zagórzu obok Chrzanowa. W wypadku drogowym zginął kierowca motocykla

Oficjalnie! Kiko Ramirez odchodzi z Wisły Kraków

Oficjalnie! Kiko Ramirez odchodzi z Wisły Kraków

Polecamy

Światowy Dzień Hamburgera. Wraca moda na fast foody!

Światowy Dzień Hamburgera. Wraca moda na fast foody!

Kruche sezamki do kawy. Rozkoszuj się przysmakiem smakującym jak dawniej

Kruche sezamki do kawy. Rozkoszuj się przysmakiem smakującym jak dawniej

Będziecie zaskoczeni, jakie zabawki zagrażają dzieciom! To nie tylko małe elementy

TYLKO U NAS
Będziecie zaskoczeni, jakie zabawki zagrażają dzieciom! To nie tylko małe elementy