Składniki:
2 szklanki maki,
15 dkg masła lub margaryny,
6 łyżek cukru,
2 żółtka,
otarta skórka z cytryny,
1 łyżeczka rumu.
Do dekoracji:
1 galaretka truskawkowa.
Ze wszystkich składników zagnieść gładkie ciasto, włożyć na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować.
Szklanką wyciąć kółka. W połowie kółek - kieliszkiem powycinać otwory. Ciastka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Gdy ciastka przestygną, na całe kółka nakładać gęstniejącą galaretkę, przykryć ciastkami z dziurką.
Smacznego
Zobacz także Przepis na ciasto kakaowo-cynamonowe
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?